Written by 12:43 pm Haber

HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN

Çok Değerli Müslüman kardeşlerim,
Kudûmü ile gönül dünyamızı şenlendiren başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayına erişmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz.
Sabır ve dayanışma ayı Ramazan’da rahmet kapıları sonuna kadar açılmakta, iyilikler artmakta, darda kalmışlara kol kanat gerilmekte, küskünlükler sona erdirilmekte, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları pekişmektedir. Bu mübarek ayda tüm dünyayı etkisi altına alan Korona salgını sebebiyle maddi ve manevi sıkıntıya düşen insanımız başta olmak üzere darda kalmış herkese el uzatmanın ayrı bir manası olduğunun şuuru içinde olmalıyız. Bu dini vecibenin ifası toplum olarak bizleri birbirimize daha fazla yakınlaştıracaktır.
Müslümanlar için oruç tutmanın farz olduğu; namaz, oruç, hayır ve hasenatın en samimi bir şekilde içselleştirildiği bu ayda aynı zamanda “Oruç tutunuz sıhhat bulunuz” hadis-i şerifinde ifadesini bulan beden ve ruh sağlığımızı da en iyi şekilde koruyacağımız aşikardır. Yüce Rabbimizden biz mü’minleri bedenen ve ruhen arındırmasını ve temizlemesini niyaz ediyoruz.
İçinden geçtiğimiz zor süreçte toplum olarak bir ve beraber olmamız gerekmektedir. Bu çerçevede İDAV olarak, acı çeken insanlarımızın bir an önce kurtulması ve bu halkaya yenilerinin eklenmemesi için Devletimizin, dini hayatımızı tanzim eden Diyanet teşkilatımızın ve diğer yetkili kurum ve kuruluşlarımızın yapmış olduğu uyarılara titizlikle uyulmasının hayati önem arz ettiğini hatırlatmak isteriz. Bedenen birbirimizden ayrı olsak da ruhlarımızın ve duygularımızın bir olduğu şuuru içerisinde bu ayı geçirip rahata ereceğimize olan inancımız tamdır.
Bu vesileyle birçok ibadetle ihya edeceğimiz Ramazan-ı Şerifinizi en kalbi duygularımızla kutlar, bu mübarek ayın milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederiz. Allah salgında vefat eden tüm mümin kardeşlerimize rahmeti ile muamele etsin ve kalanlarımızı salimen Bayram’a eriştirsin.
Tüm Müslüman kardeşlerimizin mübarek Ramazan ayı mübarek olsun.

Bilal ÖZKAN
İSTANBUL DARULFÜNUN İLAHIYAT VAKFI BAŞKANI

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Last modified: Temmuz 14, 2023
Close